Skip to main content

Výhody výstavby nového domova:
Pre mnohých sa stavba domu na mieru javí ako oveľa väčšia investícia ako kúpa existujúceho domu. Je však dôležité mať na pamäti, že keď kupujete starý dom, vaša investícia sa kúpou nekončí. Pravdepodobne budete musieť prerobiť a upgradovať, aby vyhovovali vášmu životnému štýlu. Ak teda môžete mať svoj vysnívaný dom, za podobnú cenu (v závislosti od toho, o akom veľkom dome snívate); kupili by ste alebo postavili? Rozdelili sme 5 dôvodov, prečo sa stále viac majiteľov domov rozhoduje stavať nové domy:

1. Vlastný pôdorys
Keď si postavíte dom od základov, budete mať možnosť navrhnúť presný pôdorys, aký chcete. Môžete plánovať dopredu a uistiť sa, že váš dom bude vyhovovať aj všetkým budúcim potrebám, napríklad rozširujúcej sa rodine. Ak si kúpite starší dom, ostanete pri pôdoryse, pokiaľ nechcete veľa investovať do veľkých rekonštrukcií. Mnoho majiteľov domov sa presne z tohto dôvodu rozhodne postaviť nový dom. Rozhodnúť sa o umiestnení každej miestnosti, skrinky a kúta je vzrušujúce a stojí za to, keď je konečným produktom váš vysnívaný dom.

2. Personalizovaný dizajn
Stavba nového sľubuje dizajn exteriéru a interiéru, ktorý si zamilujete – pretože ste si vybrali každý detail. Ak si kúpite existujúci dom, pravdepodobne budete musieť  prerobiť svoj interiér, aby lepšie zodpovedal vašim preferenciám štýlu. Vlastné navrhovanie nového domu vám umožňuje vybrať si dôležité konštrukčné aspekty, ktoré nemusia byť dostupné v existujúcich domoch na trhu. Môžete dokonca pridať terasu alebo terasu navrhnutú tak, aby vyhovovala vašim vonkajším potrebám.

3. Dlhodobé úspory nákladov
Energetická efektívnosť je dnes pre majiteľov domov najvyššou prioritou. Domy sú postavené s energeticky účinnými oknami, správnou izoláciou a novými systémami; uľahčuje udržiavanie ideálnej vnútornej teploty a zároveň znižuje mesačné účty za energiu. Ďalšou oblasťou v ktorej ušetríte pri výstavbe nového, sú náklady na údržbu. Keď je všetko nové, potrvá dlho, kým budete musieť vymeniť spotrebiče alebo stavebný materiál. Všetko bude tiež v záruke; takže ak potrebujete niečo vymeniť, budete krytí. Kúpa staršieho domu často znamená zápasiť s priebežnou údržbou a nákladmi, ktoré sa rýchlo navyšujú.

Kupujúci majú často väčší záujem aj o novšie domy. Takže ak sa niekedy rozhodnete predať, pravdepodobne urobíte dobre, ak postavíte nový.

4. Moderná domáca technika
Integrovaná domáca technológia je momentálne v trende a neočakávame, že by sa v blízkej dobe spomalila. Ak máte záujem o domácu automatizáciu, inteligentné spotrebiče a ďalšie moderné domáce technológie; integrácia je jednoduchšia a často lacnejšia pri inštalácii v novej budove.

5. Hlavné umiestnenie
Ďalšou veľkou výhodou výstavby nového domu je, že si môžete vybrať miesto, ktoré je ideálne pre vašu rodinu a aký typ stavby chcete. Hľadajte oblasti, ktoré spĺňajú vaše kritériá z hľadiska kvality miestnych školských systémov, života v meste alebo na vidieku, ľahkého dochádzania a podobne. Keď budete vedieť, ktorá oblasť (oblasti) vás najviac zaujíma, môžeme diskutovať o vašich snoch o bývaní a o tom, aký typ pozemku budete potrebovať na ich umiestnenie.

Radi vám poradíme

Adresa

Myro s.r.o.

Tepličská cesta 1

052 01 Spišská Nová Ves

Kontakt